Hanbury Hall

Worcestershire

Back to

▼ Scroll for more

We have been appointed by the National Trust to create flexible, inspiring and innovative new visitor facilities at the Grade I listed Hanbury Hall, Worcestershire.

The competition winning ‘New Grand Design’ for Hanbury Hall responds to the public’s growing interest in the William and Mary style hall and parkland, providing a new visitor restaurant and tearooms, a refurbished Grab-and-Go café and a new visitor shop, among other improved facilities. From the materials to the form, the new additions make an appropriate architectural contribution, connecting old and new with the lightest touch on the existing fabric.

The £1.5 million investment will allow the National Trust to adapt to the rapid growth in visitor numbers, whilst generating an income to support the conservation work undertaken on site.

With its striking gardens, relaxing parkland walks and welcoming house, Hanbury Hall is an intact rural oasis on Birmingham’s doorstep. A Baroque jewel, Hanbury was once the stage set and backdrop for summer parties and social gatherings, hidden among the winding lanes of the Worcestershire countryside. Its original purpose as a place of retreat and entertainment continues under the Trust’s ownership.